VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je vragen? Bekijk dan eerst onderstaande veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Ruilen & Retourneren

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk: per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

Let op! De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een een afgeprijsde product gedurende een bedenktijd van maximaal 14 dagen zonder opgave van redenen herroepen. De herroepingstermijn voor afgeprijsde producten verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. 

Zorg ervoor dat je de producten ongedragen, onbeschadigd en voorzien van de aangehechte labels, retourneert. Wanneer een item niet voldoet aan deze eisen, kan er tot 100% waardevermindering in mindering op je retourbetaling gebracht worden. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. 

Gevolgen van de herroeping 

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zul je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. 

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Voor alle items die gekocht worden op onze webshop, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Vertoont jouw aankoop een klacht? Dan mag je ons hierover mailen. Het is belangrijk om in deze mail jouw ordernummer te vermelden en een foto toe te voegen waarop de klacht duidelijk zichtbaar is. Je mag deze versturen naar info@lavernia.nl.

Afgeprijsde items mogen geretourneerd worden binnen een retourtermijn van 14 dagen. Zorg ervoor dat je de producten ongedragen, onbeschadigd en voorzien van de aangehechte labels, retourneert. Wanneer een item niet voldoet aan deze eisen, kan er tot 100% waardevermindering in mindering op je retourbetaling gebracht worden. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Het is helaas niet mogelijk om een item direct om te ruilen voor een ander item. Mocht je graag een andere kleur, maat of een geheel ander item willen ontvangen, dan raden wij jou graag aan om hiervoor een nieuwe bestelling te plaatsen en het item dat niet naar wens is te retourneren.

Je hoeft niet de volledige Klarna factuur te betalen wanneer je (een deel van) jouw bestelling retourneert. Om extra kosten te voorkomen is het belangrijk om jouw retour via de Klarna app aan te melden. Dit kan eventueel ook door telefonisch of via chat contact met hen op te nemen. Klarna zal dan de factuur voor jou pauzeren totdat jouw retour door ons is verwerkt. Zodra jouw retourzending is verwerkt en je een retourbevestiging hebt ontvangen, zal ook de Klarna factuur worden aangepast. 

Is het item toch niet helemaal wat je ervan verwacht had? Jammer! Uiteraard kun je het, op eigen kosten, terugsturen naar ons en verwerken wij jouw retour zo snel mogelijk. Retouren worden binnen 7 werkdagen na aankomst bij ons verwerkt. 

Wanneer blijkt dat je retourzending langer dan 7 werkdagen geleden bij ons is aangekomen, vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Dat kan per mail naar info@lavernia.nl. Gelieve in de mail als bijlage je track & trace bonnetje als foto of scan mee te sturen en het ordernummer te vermelden. 

Volg voor een juiste afhandeling van jouw retour de stappen in de volgende link: https://www.retourneren.nl/lavernia

Je kunt jouw bestelling, op eigen kosten en indien redelijkerwijs mogelijk in de originele/onbeschadigde verpakking,  binnen 30 dagen retourneren mits het aan onze retourvoorwaarden voldoet. Mochten wij een item retour ontvangen die niet aan de onderstaande retourvoorwaarden voldoet, dan kunnen we de retour helaas niet accepteren. Wij zullen dan het item terug naar je sturen en opnieuw verzendkosten in rekening brengen. 

  • Sale items dienen binnen 14 dagen geretourneerd te worden. 
  • De kosten van de retourzending zijn voor de klant. 
  • Indien redelijkerwijs mogelijk dient de bestelling in originele/onbeschadigde verpakking geretourneerd te worden. 
  • Het item mag niet gedragen, gewassen, vermaakt of beschadigd zijn. De labels dienen aan het item bevestigd te zijn. 
  • Pas op met make-up: een item met make-up vlekken wordt niet retour genomen. 
  • Bestellingen die buiten het retourtermijn, worden niet retour genomen. 
  • Er wordt geen wasgarantie gegeven. Ontstane problemen na het wassen zijn op eigen verantwoordelijkheid.